Τέλος η απαλλαγή ΦΠΑ για τα μικροδέματα έως 22€ απο τρίτες χώρες !

Σύμφωνα με νέες οδηγίες της ΑΑΔΕ θα επιβαρύνονται όλα τα μικροδέματα από αγορές μέσω ηλεκτρονικών κινεζομάγαζων που γίνονται εκτός Ε.Ε με ΦΠΑ. Η επιβάρυνση αυτή θα ξεκινήσει από 1η Ιουλίου ασχέτως της ημερομηνίας παραγγελίας.

Πανικό έχουν σπείρει όλα τα σχετικά και μη site’s που αναδημοσιεύουν την είδηση. Παρόλα αυτά θα αναμένουμε την έκβαση με αγωνία γιατί όπως θα δείτε στα παρακάτω γραφήματα τα πράγματα δεν ειναι και τόσο τραγικά. Σίγουρα θα πρέπει να δείξουμε την πρέπουσα προσοχή και να δούμε πως αντίστοιχα θα λειτουργήσουν και οι εταιρείες όπως ειναι το Banggood, το Gearbest και το Geekbuing.

Το κλειδί εδώ ειναι το από “τρίτες χώρες” όπου το αποφεύγαμε με διάφορους τρόπους γνωστών κινεζομάγαζων κάνοντας ένα τρίγωνο και τελικά φτάνοντας τα δέματα σε εμάς από την Ολλανδία (κυρίως) άρα εντός ΕΕ.

Όπως θα δείτε στα διαγράμματα ένα ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% έρχεται από την Ολλανδία με PostNL που γενικά προτείναμε σαν ασφαλή τρόπο αποστολών. Σε αυτήν την περίπτωση πάντα γλιτώναμε τελωνείο και ΦΠΑ και πιθανόν να συνεχίσει έτσι…

Δέματα που παραλήφθηκαν από Ολλανδία ειναι 45,16% τους τελευταίους 12 μήνες.

και γενικά η PostNL ειναι στο 47,68% τους τελευταίους 12 μήνες ενώ τον Μάιο ήταν στο 54,34% επί του συνόλου.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ ενόψει της έναρξης ισχύος του νέου πλαισίου της ΕΕ στον τομέα του ΦΠΑ, σε σχέση με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές (e-commerce), και ειδικότερα τη φορολογική επιβάρυνση των μικροδεμάτων, που εισάγονται από τρίτες χώρες, από 1η Ιουλίου 2021 ολες οι εισαγωγές δεμάτων αξίας έως 22 ευρώ, που παραγγέλνονται ηλεκτρονικά και σήμερα απαλλάσσονται του ΦΠΑ, θα υπόκεινται στον φόρο με τον συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στη χώρα μας (24% ή 13% ή 6%) αναλόγως του είδους του αγαθού.

Σε κάθε περίπτωση αν ειναι ανάγκη να παραγγείλετε επιλέγετε tariff insurance ή τρόπους που το περιέχουν.


 

Σας άρεσε η δημοσίευση μας ?
Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και πείτε μας τις δικές σας εμπειρίες.
Στηρίξτε μας κάνοντας share στους φίλους σας τα δημοσιεύματα που σας άρεσαν !

Μην ξεχνάτε να κανετε ασφαλείς αγορές με κάρτα Curve.



Δείτε επίσης

Summer Sale 2023: Ανακαλύψτε τις καλοκαιρινές εκπτώσεις στα Ελληνικά καταστήματα !

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του φέρνει τις αναμενόμενες καλοκαιρινές εκπτώσεις που Post views …