Βιβλία φιλοσοφίας για παιδιά !

Πώς μπορεί ένα παιδί να κατανοήσει βασικές αρχές της φιλοσοφίας; Πώς μπορεί να αντιληφθεί έννοιες από το έργο σπουδαίων φιλοσόφων, όπως του Σωκράτη, του Αριστοτέλη ή του Πλάτωνα;

Μέσα από τη σειρά «Μεγάλες ιδέες για μικρούς φιλοσόφους»! Μια σειρά που παίρνει τα παιδιά από το χέρι τα οδηγεί σε νέες περιπέτειες και σημαντικές ιδέες με τον πιο εύληπτο τρόπο.

Η Αγάπη του Πλάτωνα, η Καλοσύνη του Κομφούκιου, η Ευτυχία του Αριστοτέλη, η Αλήθεια του Σωκράτη, η Φαντασία του Καρτέσιου, η Ισότητα της Σιμόν ντε Μποβουάρ.

Σε αυτή τη σειρά δεν θα βρεις μια σειρά από αποφθέγματα ή αναλύσεις διάφορων δύσκολων εννοιών. Αντιθέτως, τα παιδιά μαθαίνουν την ουσία των θεμελιωδών εννοιών της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και τους τρόπους για να τις εφαρόσουν στην καθημερινή τους ζωή και στον τρόπο συμπεριφοράς τους με μια διαφορετική προσέγγιση… προσαρμοσμένη για ηλικίες των 5 ετών και άνω.

Η αγάπη – Πλάτων

«Πώς νιώθεις ότι σε αγαπούν;»

Ο Πλάτωνας ήταν ένας αρχαίος φιλόσοφος που πίστευε ότι είναι σημαντικό να αγαπάμε τους ανθρώπους για τον εσωτερικό κόσμο τους και όχι για την εξωτερική εμφάνισή τους ή για τα πράγματα που έχουν.

Η καλοσύνη – Κομφούκιος

«Τι σημαίνει καλοσύνη;»

Ο Κομφούκιος ήταν ένας Κινέζος φιλόσοφος που πίστευε ότι καλοσύνη σημαίνει να δείχνουμε στους άλλους ότι είναι σημαντικοί.

βιβλία φιλοσοφίας για παιδιά

Η ευτυχία- Αριστοτέλης

«Τι με κάνει ευτυχισμένο;», «Πώς μπορώ να δείξω καλοσύνη και αγάπη στον εαυτό μου;», «Πώς μπορώ να ζήσω καλύτερα τη ζωή μου;».

Ο Αριστοτέλης ήταν ένας αρχαίος φιλόσοφος που αναζητούσε το νόημα της ζωής και τον τρόπο που μπορούμε να γίνουμε ευτυχισμένοι. Με απλά λόγια τα παιδιά ανακαλύπτουν βασικές αρχές της φιλοσοφίας.

Η αλήθεια – Σωκράτης

«Ποια είναι η αλήθεια;»

Ο Σωκράτης πίστευε ότι όλες οι ερωτήσεις είναι εκπληκτικές. Εσύ ποιες ερωτήσεις θέλεις να κάνεις; Ιδού μερικές: «Γιατί βρίσκομαι σε αυτόν τον κόσμο;», «Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος;», «Πώς μπορώ να φέρομαι σωστά στους άλλους;».

Ο Σωκράτης ήταν ένας αρχαίος φιλόσοφος που αναζητούσε τη βαθύτερη αλήθεια των πραγμάτων.

Η ισότητα – Σιμόν ντε Μποβουάρ

«Τι είναι η ισότητα;»

«Τι είναι αυτό που σε κάνει να κλαίς;» και «Τι είναι αυτό που σε κάνει να χαμογελάς;».

Η Σιμόν ντε Μποβουάρ ήταν μια Γαλλίδα φιλόσοφος που πίστευε ότι, αν τα κορίτσια και τα αγόρια μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν και αντιμετωπίζονταν με τον ίδιο τρόπο, θα ήταν πιο ευτυχισμένα.

Η φαντασία – Καρτέσιος

«Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία;»

Φαντασία είναι ο τρόπος που σκέφτεσαι και σε κάνει μοναδικό. Ο Καρτέσιος περιέγραψε αυτή τη σοφή ιδέα με αυτά τα λόγια:

«Σκέφτομαι, άρα υπάρχω». Χάρη στη φαντασία σου είσαι αυτός που είσαι. Άρα, χάρη στη φαντασία σου υπάρχεις!

Ο Καρτέσιος ήταν ένας Γάλλος μαθηματικός και φιλόσοφος που πίστευε ότι η φαντασία μας εκφράζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αυτό μας κάνει μοναδικούς.


 

Σας άρεσε η δημοσίευση μας ?
Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και πείτε μας τις δικές σας εμπειρίες.
Στηρίξτε μας κάνοντας share στους φίλους σας τα δημοσιεύματα που σας άρεσαν !

Μην ξεχνάτε να κανετε ασφαλείς αγορές με κάρτα Curve.Δείτε επίσης

Αναβαθμίστε στην Τελευταία Έκδοση Windows 11 σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Υπολογιστή εντελώς δωρεάν !

Αν έχετε Windows 10 ή κάποια έκδοση Windows 11 παλαιότερης έκδοσης μπορείτε να αναβαθμίσετε το …