Μεταφορές προϊόντων ανά τον κόσμο

Η μεταφορά των προϊόντων στο χώρο μας παραμένει μεγάλο αγκάθι στις μέρες μας.
Ένας καθοριστικός παράγοντάς κόστους αλλά τελικά και αξιοπιστίας μιας και απ το καλύτερο κατάστημα να αγοράσουμε ένα δέμα μπορεί να χαθεί κάνοντας κύκλο την μισή υφήλιο ή να καθυστερήσει πάρα πολύ.

Σίγουρα πρέπει να εξοπλιστούμε με την απαραίτητη υπομονή και αφού έχουμε τις κατάλληλες γνώσεις να κάνουμε την καλύτερη επιλογή της μεταφορικής αλλά ακόμα κι έτσι μπορεί να “κολλήσει” στα τελευταια στάδια (ειδικά στα ΕΛΤΑ).

Συνοπτικά ο κάνονας είναι να επιλέγουμε registered αποστολή και (όσο γίνετε) μικρά δέματα!
Με λίγο κόστος για registered αποστολή παραπάνω μπορούμε να ελέγχουμε το δέμα μας. Έτσι τσεκάρουμε αν το κατάστημα το έστειλε εγκαίρως ή καθυστερεί για κάποιο λόγο και αν έχει κολλήσει σε κάποιο σημείο ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις αν χρειαστεί.

Προτιμάμε αν υπάρχει επιλογή Netherlands post ή Belgium post αλλά πότε από τρίτες χώρες δεν επιλέγουμε courier (DHL κτλ εκτός αν δεν μας απασχολεί το κόστος.). Είναι σίγουρο με συμφωνία ότι οι courier θα περάσουν από τελώνιο και θα σας χρεώσουν με πρόσθετα έξοδα εκτελωνισμού εκτός από τους δασμούς και άλλα λοιπά έξοδα.

Γενικά είναι καλό στο πεδίο των σχολίων πάντα να συμπληρώνετε «Send items with PostNL and mark it as gift or low value» ή ένα αντίστοιχο μήνυμα δικό σας. Είναι ένα τυπικό μέτρο που μπορεί να βοηθήσει την αποφυγή του τελωνίου αν και τελευταια δεν λειτουργεί.

Η registered αποστολή βέβαια χάνει το “νόημα” της όταν μιλάμε για προϊόντα όπως gadgetάκια που κοστίζουν 2-3€… εκτός αν προσφέρετε δωρεάν διαφορετικά μπορείτε να επιλέξετε unregistered αποστολή.

Επίσης είναι λογικό τα μεγάλα δέματα να είναι πιο “ύποπτα” για έλεγχο από τις τελωνειακές αρχές.

Tips. Διαβάστε για τρόπους αποφυγής τελωνίου εδώ.

Σε καποιες περιπτώσεις μπορείτε να επιλέξετε και επιπλέον ασφάλιση του δέματος από το κατάστημα με επιπλέον χρέωση. Αυτή η ασφάλιση υπάρχει αν πληρώνετε μέσο paypal αφού αν υπάρχει πρόβλημα μπορεί να επέμβει και να πιέσει το κατάστημα. Αυτό το κόστος ειναι στην δικιά σας επιλογή και σίγουρα δεν ειναι απαραιτητο σε φτηνά προϊόντα.

Εξοπλιστειτε με υπομονή παρακολουθειτε το tracking number της αποστολής σας και μετά από το μηνά αρχίστε να ψάχνεστε στα ΕΛΤΑ (αν υπάρχει tracking).

Εργαλεία εντοπισμού και παρακολούθησης registered πακέτων.17track Ιστοσελίδα και Apps
http://www.17track.net/el

ΕΛΤΑ
http://www.elta.gr/


 

Σας άρεσε η δημοσίευση μας ?
Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια και πείτε μας τις δικές σας εμπειρίες.
Στηρίξτε μας κάνοντας share στους φίλους σας τα δημοσιεύματα που σας άρεσαν !

Μην ξεχνάτε να κανετε ασφαλείς αγορές με κάρτα Curve.